• Trude Fjugstad

Tilslørte veganerpiker


...også kalt veganske tilslørte bondepiker! Kjæresten fikk bestemme navn denne gangen, og på tross av at han ikke liker at man kaller vegansk bacon for facon osv ble altså navnet på denne desserten tilslørte veganerpiker! Jeg synes det klinger godt!

Denne desserten tar helt på alvor 5 minutter å lage hvis du har eplemos og en boks med kokosmelk stående i kjøleskapet, og det er dermed perfekt hvis du har dårlig tid eller ønsker å lage noe enkelt en kveld.

Eplemos lager jeg selv hver høst med epler fra epletreet til svigermor, og det er så enkelt! Det eneste du trenger å gjøre er å skrelle, rense og kutte opp eplene i små biter og ha dem i en kjele. Sett platen på svak varme, og eplene vil da etter kort tid begynne å gi fra seg væske og bli myke. Da moser du eplene med en potetmoser og voilá - du har hjemmelaget eplemos! Alternativt kan du selvfølgelig kjøpe eplemos i butikken, og min favoritt er da Helios sin (men den er helt fri for klumper og gir derfor litt annerledes konsistens på desserten).

Disse tilslørte bondepikene inneholder nesten ikke sukker, og alt hvitt sukker er erstattet med kokossukker og lønnesirup som er mer næringsrikt og bedre for blodsukkeret ditt. Strøet utgjøres hovedsaklig av mandler som gir sunne fettsyrer, og den vanlige kremen er erstattet av kokoskrem. Denne retten er dessuten glutenfri og fri for soya! Med andre ord en sunn, enkel og helt fantastisk god dessert!

Oppskrift

4 glass, avhengig av størrelse

1 boks kokosmelk (ikke lett)

1 ss lønnesirup

1 dl mandler (evt valnøtter)

2 ss havregryn

1 ss kokossukker

En klype salt

4 dl eplemos

1. Sett kokosmelken i kjøleskapet over natten.

2. Ha mandler, havregryn og kokossukker i en food processor og kjør til en fint strø. Unngå å kjøre maskinen så lenge at det blir helt som mel. Sett til side.

3. Ha det harde fra kokosmelken over i en bakebolle og pisk den til den blir som vanlig krem. Tilsett lønnesirup og pisk litt til. Ohsheglows har en kjempebra guide til hvordan lage kokoskrem hvis du vil ha litt mer detaljer - se her!

4. Legg lagvis eplemos, strø og kokoskrem i glass. Jeg bruker ca 1 stor ss av hvert lag, men dette må du tilpasse til størrelsen på glasset.

5. Topp med litt strø og nyt med en gang eller oppbevar i kjøleskap i noen timer!

Jeg håper at dere ble fristet til å prøve å lage denne deilige desserten!

Klem

#vegansk #glutenfritt #kokosmelk #mandler #havre #eple

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com