• Trude Fjugstad

Nicecream a la tress-is


Hei fra Kroatia! Jeg har tilbragt en uke i sol og varme sammen med venninnene mine og har derfor ikke publisert noe på en stund, men nå kommer oppskrift på en digg is som vi har nytt i varmen!

De fleste nordmenn kjenner nok til tress-is, og her kommer en superenkel vegansk versjon basert på banan! Jeg lagde denne isen til både venninnegjengen jeg hadde med i fjor og venninnegjengen jeg hadde med i år og ALLE har elsket denne! Men som med vanlig tress-is har de fleste sin favoritt blant smakene, og i år tror jeg det var sjokoladen som stakk av med seieren! Jeg vet at det egentlig er jorbær i tress-isen, men jeg lager den helst med bringebær fordi jeg synes det er best. Velg det du har lyst på!

Denne isen er fri for mettet fett og kolesterol og inneholder i stedet sunne karbohydrater, C-vitamin, antioksidanter og fiber! Isen er perfekt i varmen og metter godt!

Oppskrift

En stor skål slik som den på bildene

Vaniljeis

2 frosne bananer

1 ts vaniljepulver

Bringebær-/jordbæris

1 frossen banan

1 stor håndfull frosne bringebær eller jordbær

Sjokoladeis

2 frosne bananer

2 ss kakao

1 ss kokossukker (kan sløyfes)

1. Ha alle ingrediensene til vaniljeisen i en food processor (evt en kraftig blender). Det kan være lurt å tine bananene i 10 minutter på benken før du setter i gang for å lette jobben for kjøkkenmaskinen din. 2. Kjør food processoren eller blenderen og skrap ned fra sidene underveis. 3. Trikset når du skal lage bananis er å være tålmodig, så fortsett til du har en skikkelig kremete konsistens. Kjør i minst et minutt til når du tror at det er klart, så burde det bli perfekt!

4. Gjør deretter det samme med bringebær-/jorbærisen og til slutt sjokoladeisen. Hvis du gjør det i denne rekkefølgen slipper du å vaske food processoren mellom hver is! 5. Nyt isen med en gang♥

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #nicecream #is #banan #bringebær #jordbær #kakao #vanilje

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com