• Trude Fjugstad

Søte pannekaker med chiafrø


Er det en ting jeg skulle ønske at jeg lagde litt oftere så er det pannekaker. Det er jo egentlig utrolig lett å lage, og det har en slik ekstra luksus over seg som gjør at ihvertfall jeg føler meg litt mer fancy med en gang.

Pannekaker inneholder i utgangspunktet både melk, hvete og egg, men etter mye prøving og feiling har jeg kommet frem til noen skikkelig gode pannekaker som er helt veganske. De er litt tykkere og fyldigere enn vanlige pannekaker, og de søtet og passer dermed best sammen med bær eller lignende. Det beste av alt er at de kan rulles, for det har jeg savnet litt med andre veganske pannekaker som ofte er små og helst spises i tårn (som for øvrig også er veldig fint)!

Disse pannekakene inneholder banan, speltmel, mandelmelk og chiafrø, og gir deg rikelig med næring i tillegg til å være søte og gode! De er rike på fiber som er godt for fordøyelsen, de gir deg gode karbohydrater og sunne fettsyrer, de inneholder protein fra chiafrøene og ikke minst mange ulike vitaminer og mineraler. Sunne pannekaker? Jeg sier ikke nei til det!

Oppskrift

4-5 pannekaker

3 dl små havregryn

1 dl siktet spelt

3 dl mandelmelk

1 banan

2 ss chiafrø

1 ss søtning (jeg bruker cane sugar)

2 ts bakepulver

Evt litt vanilje

Litt olje til steking (jeg bruker kokosolje)

1. Ha alle ingrediensene i en stor bakebolle og bruk en stavmikser til å mose alt sammen. Du kan evt ha alt i en blender og kjøre til en jevn masse.

2. Ha litt olje i en varm stekepanne og tilsett røre. Fordel røren slik at du får en relativt tynn og stor pannekake. Stek på middels til høy varme.

3. Snu pannekaken når den siden som vender opp har stivnet (se bilde) og stek på andre siden også.

4. Server sammen med bær eller syltetøy!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #banan #spelt #pannekaker #chiafrø #mandelmelk

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com