• Trude Fjugstad

Grove gulrotmuffins


Norske gulrøtter i bunter er på plass i butikkene, og med SÅ gode gulrøtter tilgjengelig måtte jeg lage gulrotmuffins. Gulrøtter inneholder masse fiber og vitamin A (naturlig betakaroten - ingen grunn til å ta tilskudd), og er dermed godt for både fordøyelsen og synet.

Disse muffinsene er basert på grovt mel og havregryn og inneholder ikke noe siktet mel eller hvete (men det er dessverre gluten i spelt, så de er ikke egnet for glutenallergikere). En moden banan gir god sødme og sørger for at man trenger minimalt med annen søtning. Gulrot gir en god og saftig konsistens med litt ekstra tyggemotstand, og sammen med litt godt krydder en skikkelig gulrotkakesmak men i en mye sunnere versjon!

Ta med en muffins på skole eller jobb og spis den som et mellommåltid eller til lunch. Muffinsene fungerer også fint til frokost ettersom de er såpass grove! De kan fint fryses, men jeg synes de er aller best når de er helt nybakte og litt varme!

Oppskrift 10 store eller 12 små muffins

3,5 dl grov sammalt spelt

1 dl små havregryn 1 dl + 2 ss kokossukker 1 ts bakepulver 1/2 ts natron 1 ts kanel

1/2 ts ingefær 1/4 ts muskatnøtt Litt salt

1 banan 2 ts eplesidereddik 2 dl mandelmelk 0,5 dl smeltet kokosolje 0,5 dl lønnesirup 2,5 dl revet gulrot (ca 2 medium gulrøtter)

1. Sett ovnen på 175 grader. 2. Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. 3. Ha alle de våte ingrediensene i en annen bakebolle. Du kan enten mose bananen med en gaffel før du har den oppi bollen eller dele bananen i to, ha den oppi bollen og bruke en stavmikser til å blande alle de våte ingrediensene. 4. Tilsett det våte til det tørre og bland godt. 5. Rør forsiktig inn revet gulrot. 6. Fordel røren i muffinsformene. 7. Stek muffinsene i ca 30 minutter midt i ovnen. 8. Avkjøl og nyt!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #muffins #gulrot #spelt #havre #banan #mandelmelk #kokos

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com