• Trude Fjugstad

Is med vanilje og karamellswirl


Is slår aldri feil, og ihvertfall ikke denne varianten med vanilje og karamell. Isen er vegansk, glutenfri, fri for soya og raffinert sukker og raw og kan med andre ord spises av nesten alle. Den er basert på kokosmelk og cashewnøtter og er kun søtet med dadler.

Første gang jeg lagde denne isen rakk den ikke å bli helt frossen før jeg hadde spist den opp, for SÅ god er den! Den er kremete og søt, og kombinasjonen av vanilje og dadler er helt fantastisk! Prikken over i'en ble den deilige karamellsausen laget av dadler som danner en swirl i isen. Yuuuuuum! Hvis jeg skulle valgt én av oppskriftene mine som dere MÅ prøve, så er det denne!

I motsetning til vanlig is består denne isen av bare naturlige råvarer. Som sagt er basen av kokosmelk og cashewnøtter tilsatt litt vanilje og dadler for å bli god og søt, og karamellsausen består kun av dadler! Isen er kjempeenkel å lage - det eneste du trenger er en blender eller food processor og en fryser! Isen inneholder masse energi, så du blir fort mett av den. Den inneholder masse fiber, sunt fett og gode karbohydrater og masse vitaminer og mineraler!

Oppskrift

En boks med is, ca 15x25 cm

2 bokser kokosmelk (ikke lett)

4 dl cashewnøtter

5 rotabdadler

1 ts vaniljepulver

En klype salt

20 rotabdadler

En klype salt

1. Bløtlegg cashewnøttene over natten. 2. Hell av vannet og skyll cashewnøttene godt.

3. Ha det harde fra kokosmelken, cashewnøtter, dadler og vaniljepulver i en kraftig blender og kjør til en kremete konsistens. Overfør basen til en bakebolle imens du lager karamellsausen.

4. Ha de resterende 24 dadlene og ca 1 dl av isbasen du akkurat lagde i en blender eller en food processor. Kjør til en fløyelsmyk karamellsaus.

5. Ha halvparten av isbasen i en boks, og topp med små kladder av karamellsausen (ca halvparten av denne også). Bruk enden på en teskje til å lage swirl av karamellsausen slik at den fordeler seg fint i isen.

6. Tilsett resten av isbasen og karamellsausen og gjør det samme igjen.

7. Sett isen i fryseren, og la den stå over natten (jeg vet det er vanskelig å vente, tro meg!).

8. Nyt, nyt, nyt isen!

Håper det smaker og nyt sommeren!

Klem

#vegansk #glutenfritt #is #cashewnøtter #kokos #kokosmelk #dadler

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com