• Trude Fjugstad

30 dager med meditasjon


For rundt et år siden oppdaget jeg appen Headspace, og den har siden den gang blitt en av mine favoritter. Jeg hadde ingen erfaring med meditasjon utenom yoga da jeg begynte å bruke Headspace, og det er gjennom denne appen at jeg har lært alt jeg kan om meditasjon i dag.

På tross av at jeg hadde praktisert yoga i et par år da jeg fant Headspace hadde jeg aldri helt forstått hva meditasjon er. Under praksisen min merket jeg en tilstedeværelse om jeg ikke hadde kjent på tidligere, og ved hjelp av pusten lærte jeg å holde fokus. Jeg opplevde allikevel at ulike tanker kom og gikk, og jeg tenkte at jeg derfor ikke fullstendig utnytte av den meditative delen av praksisen min. Headspace lærte meg at meditasjon ikke handler om å tømme hodet eller fravær av tanker, men heller om å lære å la tankene vandre rolig forbi og holde fokus.

Headspace er utrolig brukervennlig og lærer deg alt du trenger å vite trinn for trinn ved hjelp av fine animasjoner og enkle teknikker. Å meditere handler i hovedsak om å tillate oss å ikke gå inn på alle tanker og er noe vi alle har i oss naturlig. Ved hjelp av denne appen kan du lære hvordan du finner tilbake til roen og tilstedeværelsen. Andy Puddicombre som står bak appen og som leder alle meditasjonene er helt fantastisk og forklarer deg grunnprinsippene ved meditasjon på en logisk og forståelig måte.

Headspace har en introduksjonspakke med 10 meditasjoner som er gratis, og hvis man ønsker å fortsette å bruke appen og få tilgang til alle pakkene koster det en liten sum hver måned. Jeg betaler 50 kr pr mnd ved å kombinere abonnementet mitt med Spotify-abonnementet mitt, og det er slettes ikke verst for en app man bruker daglig. I den fulle versjonen av Headspace finner du alt fra 30-dagers pakker med temaer som takknemlighet, stress og glede, og det er i tillegg mange enkeltmeditasjoner. Jeg liker spesielt godt meditasjonen som er beregnet på å bruke når man er ute og går som lærer meg å være mer tilstede når jeg forflytter meg fra sted til sted, og pakken jeg jobber med nå er stress.

Det skal ikke mer til enn 10 minutter hver dag. De fleste foretrekker å meditere om morgenen, men for min egen del passer det best om kvelden. Da tar jeg noen minutter i senga før jeg legger meg hver kveld, og det gir meg ro for natten. Fordelen av å meditere er mange og inkluderer bedre søvn, redusert stressnivå og bedre konsentrasjon. Du kan lese mer om fordelene HER.

Den siste perioden har jeg ikke vært så flink til å meditere (utenom yogapraksisen min), og derfor tenkte jeg å benytte meg av månedsskiftet til å komme ordentlig i gang igjen. Jeg vet med meg selv at jeg har et godt utbytte av å meditere, og det er på tide å skape en god rutine på dette. Jeg tenkte dessuten å utfordre dere som leser dette til å bli med og teste ut Headspace og se om dere merker noen fordeler ved å sette av 10 minutter til dere selv hver dag. Som sagt så er de 10 første øktene gratis, og hvis jeg ikke husker helt feil går det an å gjenta øktene slik at man kan teste ut Headspace i 30 dager. Håper noen har lyst til å være med!

Klem

#meditasjon #yoga

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com