• Trude Fjugstad

Taco bowl med bønner


Fredag betyr taco! Vi spiser vanligvis taco med wraps, men innimellom er det godt å lage en skikkelig digg taco bowl i stedet. Denne skålen inneholder masse godsaker både smaksmessig og næringsmessig, og Ola Nordmanns klassiske tacoingredienser som ost, rømme og kjøttdeig er erstattet av friske og deilige grønnsaker!

Jeg har tenkt litt og kommet frem til at jeg ikke kommer til å oppgi noen nøyaktige mål i salatoppskriftene mine. Salatene mine er ikke noe hokus pokus, og mengden av hver råvare er ikke så nøye og varierer fra gang til gang. Jeg synes det er viktig at vi husker på at alle er ulike og spiser ulik mengde mat, og derfor tror jeg ikke at det er så mye hensikt i å si noe om hvor mye jeg spiser heller. Salatene mine kan forhåpentlig vis være til insiprasjon med tanke på hvilke råvarer man bruker, men utover det håper jeg at hver enkelt setter sammen salatene sine akkurat slik man vil!

Uansett, her får du ingrediensene til min taco bowl som gir det det du trenger av både karbohydrater, fett og proteiner og som gjør kroppen din glad ved å gi den rikelig med vitamin C, folat, jern, magnesium og vitamin E - for å nevne noen! Skålen er full av farger og holder deg mett lenge - også smaker den skikkelig digg! Det kan min tacoelskende samboer skrive under på!

Oppskrift

Spinat

Cherrytomater Søtpaprika Agurk

Sorte bønner eller kidneybønner

Mais

Guacamole

Avocado

Hvitløk

Chili (jeg bruker pulver, fersk chili forblir på fingrene mine for alltid!)

Spisskummin

Pepper

Litt sitronsaft

Evt litt næringsgjær til å strø på toppen av salaten

1. Kutt opp alle grønnsakene og ha dem i en bolle.

2. Skyll mais og bønner, tørk dem godt og tilsett dem også.

3. Mos avocado, tilsett finhakket hvitløk, chili, spisskummin, pepper og sitronsaft og smak til. Ha guacamolen oppi skålen!

4. Strø evt litt næringsgjær på toppen og nyt!

Jeg liker å blande salaten godt slik at alt av grønnsaker og bønner blir godt dekket i guacamole. Det gjør salaten ekstra saftig!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #taco #tacobowl #bønner #spinat #tomat #paprika #mais #agurk #avocado #guacamole #næringsgjær

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com