• Trude Fjugstad

Sjokoladekuler med hasselnøtt


Endelig en ny oppskrift! Jeg har vært litt uinspirert i det siste,og jeg merker at det kan være vanskelig å skulle være matblogger og stadig finne opp nye oppskrifter når jeg er et skikkelig vanemenneske. Jeg spiser helst det samme eller nesten det samme hele tiden, så for meg er frokost alltid havregrøt med bringebær og cacao nibs, vi spiser suppe hver mandag, taco hver fredag og nå for tiden går det mye i salater. Haha!

Uansett, tilbake til oppskriften! Jeg har de siste dagene lagd masse kuler til en fest vi skal ha på skolen for å feire at vi er halvveis i studiet. Det er mange som skal ha med kake, men jeg synes allikevel det er viktig å lage nok kuler til at alle har mulighet til å smake og har derfor rullet over 100 kuler! I stedet for å lage så mange like kuler har jeg prøvd å lage litt ulike typer, og det var slik disse kulene ble til.

De er ikke raw, men inneholder hasselnøtter som er bakt i ovnen for skikkelig fyldig smak. Sammen med kakao gir hasselnøtter deilig nougatsmak, og dadler gjør det hele søtt og godt! Nøtter inneholder masse vitaminer, mineraler og sunt fett og er en super energikilde! Disse kulene kan du bruke både som en liten snacks og som en søt dessert♥

Oppskrift Ca 25 små kuler

2 dl hasselnøtter 1,5 dl rå kakao 3 dl tettpakkede rotabdadler 1 ts vaniljepulver Litt salt

1. Sett ovnen på 150 grader. Ha hasselnøttene på et brett og bak dem i 15 minutter. Avkjøl i ca 10 minutter. 2. Ha hasselnøttene i en food processor og kjør til et fint mel. Ta ut én ss til å pynte kulene med senere. 3. Tilsett rå kakao, vaniljepulver og salt og kjør til det er blandet. 4. Ha i dadlene litt etter litt. Deigen skal være fast, men ikke klissete. Se an om du trenger å bruke mer eller mindre enn 3 dl. 5. Sett deigen i kjøleskapet i 10 minutter slik at den får satt seg. 6. Rull kuler og dypp hver kule i kvernede hasselnøtter. 7. Oppbevar i kjøleskapet eller evt i fryseren hvis det er lenge til de skal spises. 8. Enjoy♥

Klem

#vegansk #glutenfritt #kuler #kakao #dadler #hasselnøtt

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle