• Trude Fjugstad

Rå energibarer a la chocolate


Energibarer er kjempepraktiske når man er på farten og når man er litt småsulten mellom måltider. Mine kriterier for barer er at de skal mette godt, gi masse næring og at de holder seg godt i romtemperatur (med andre ord er store mengder kokosolje uaktuelt). Nevnte jeg at de må smake godt også?

Disse barene er perfekte - de inneholder godt med gode karbohydrater, sunt fett og protein, de tåler både kulde og varme, og de inneholder masse kakao! Sjokolade trenger ikke å være usunt, og ved å bruke rå kakao fyller man på med antioksidanter, planteflavanoider, vitaminer og mineraler. Du får med andre ord opplevelsen av å spise en søt og god sjokolade samtidig som kroppen din jubler! Det blir vel ikke stort bedre enn det?

Oppskrift 9 barer

1 dl kokosmasse 2 dl store havregryn 1 dl rå kakao 0,5 dl chiafrø Ca 25 rotab dadler Et dryss vanilje Litt salt

Cacao nibs til å strø på toppen

1. Ha alle de tørre ingrediensene i en food processor og kjør i noen få sekunder slik at de får blandet seg. 2. Tilsett gradvis dadler. Fortsett til deigen begynner å klumpe seg, men unngå at den blir for seig. 3. Ha bakepapir i en form på ca 15x25 cm. 4. Press deigen ut i formen til den er jevnt fordelt. 5. Strø litt cacao nibs på toppen og press dem ned i deigen. 6. Sett formen i fryseren i ca 15 minutter slik at deigen får satt seg. 7. Løft bakepapiret ut av formen og del innholdet opp i ni barer. 8. Oppbevar i kjøleskapet eller nyt alle med en gang♥

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #glutenfritt #barer #kakao #cacaonibs #kokos #dadler

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com