• Trude Fjugstad

Nicecream med blåbær og sitron


Hei fra varme og solfylte Kroatia! Kjæresten min og jeg befinner oss nå i en liten by nord for Split hvor familien min har leilighet, og her nyter vi sol, varme og masse god mat og bader i både basseng og sjø! DIGG♥

Når jeg er på ferie her i Kroatia er det tre matretter som går ned på høykant til frokost og lunch, og det er smoothies, vannmelon og nicecream med ulike smaker! Nicecream er naturlig nok ekstra godt når solen steker og holder meg avkjølt når jeg har ligget litt for lenge i sola. Jeg har lagt ut oppskrift på nicecream med mango og nicecream med bringebær før, og i dag var det altså nicecream med blåbær og sitron som stod på menyen! Se oppskriftsarkivet for å finne flere gode oppskrifter!

Isen tar ca 5 minutter å lage når du har frosset ned bananer på forhånd, så du trenger ikke å være borte fra solen lenge for å lage denne deilige retten! I motsetning til vanlig is finner du hverken mettet fett eller kolesterol i isen, men du får derimot i deg rikelig med fiber, vitaminer og mineraler. Tenk så fantastisk at man kan spise is som både smaker fantastisk og er sunn! Det kan virke for godt til å være sant, men jeg lover at både dyrene og kroppen din setter pris på dette veganske alternativet til vanlig is!

Oppskrift En stor porsjon

3 frosne bananer i biter (skrell og kutt dem opp før du fryser dem) 2,5 dl frosne blåbær Saften fra 1/2 sitron Evt 1-2 ts kokossukker hvis du vil gjøre isen litt søtere

1. Ha alle ingrediensene i en food processor (evt en kraftig blender). Det kan være lurt å tine bananene i 10 minutter på benken før du setter i gang for å lette jobben for kjøkkenmaskinen din. 2. Kjør food processoren eller blenderen og skrap ned fra sidene underveis. 3. Trikset når du skal lage bananis er å være tålmodig, så fortsett til du har en skikkelig kremete konsistens. Kjør i minst et minutt til når du tror at det er klart, så burde det bli perfekt! 4. Nyt isen med en gang♥

Håper dere nyter sommerferien hvis dere har ferie allerede! Hvis ikke er det bare å glede seg♥

Klem

#vegansk #glutenfritt #is #nicecream #banan #sitron #blåbær

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com