• Trude Fjugstad

Vaniljemuffins med jordbær


Disse muffinsene er de beste jeg vet om! De er en litt sunnere versjon av vanlige vaniljemuffins hvor hvitt sukker er byttet ut med naturlig søtning, mandelmelk erstatter kumelk, kokosolje brukes i stedet for smør og egg er kuttet ut til fordel for banan. Ettersom jeg ikke tåler hvete bruker jeg speltmel i stedet, så hvis flere sliter med hveteallergi er dette et godt alternativ. Muffinsene er herlig saftige og fulle av smak, og jeg elsker kombinasjonen av vanilje og jordbær. Bruker du passende former blir de dessuten perfekte til 17.mai! Jeg håper du blir fristet til å prøve♥

Oppskrift 10 store eller 12 små muffins

4,5 dl siktet spelt 1 dl + 2 ss kokossukker 1 ts bakepulver 1/2 ts natron 1/2 ts vanilje Litt salt

1 banan 2 ts eplesidereddik 2 dl mandelmelk 0,5 dl smeltet kokosolje 0,5 dl agavesirup

5-6 mellomstore jordbær

1. Sett ovnen på 175 grader. 2. Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. 3. Ha alle de våte ingrediensene i en annen bakebolle. Du kan enten mose bananen med en gaffel før du har den oppi bollen eller dele bananen i to, ha den oppi bollen og bruke en stavmikser til å blande alle de våte ingrediensene. 4. Tilsett det våte til det tørre og bland godt. 5. Fordel røren i muffinsformene. 6. Del jordbærene i to og fjern stilken. Dytt et halvt jordbær ned i hver muffins slik at midten på jordbæret peker oppover. 7. Stek muffinsene i ca 30 minutter midt i ovnen. 8. Avkjøl og nyt!

Hvis du bruker store pappformer gir

oppskriften 10 muffins, og hvis du bruker små papirformer får du 12 muffins♥

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #muffins #banan #spelt #jordbær #mandelmelk

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com