• Trude Fjugstad

Skappelbrød


For noen år siden fikk jeg påvist hveteallergi, og det ble det brått litt vanskeligere å kjøpe brød i butikken. Heldigvis er det ikke gluten jeg reagerer på, så jeg tåler både spelt og rug og dermed går det mer i disse kornsortene. Etter å ha googlet litt kom jeg over Maria Skappel sitt Skappelbrød, og det tenkte jeg å tipse dere om. Dette brødet er nemlig helt fantastisk godt! Det inneholder masse ulike korn, har en sprø skorpe og er deilig og saftig. Sammenliknet med butikkjøpt brød gir det en mye bedre metthetsfølelse, og det holder seg fersk mye lenger. Det er veldig enkelt å lage og helt eltefritt! Dermed er det bare heving og steking som tar tid, og da har man mulighet til å drive med andre ting i mellomtiden.

Oppskriften finner du HER og den gir to brød. Jeg liker å toppe brødene med valmuefrø ettersom det minner meg om frøhornene jeg spiste som barn, men det er også godt med linfrø, solsikkekjerner eller gresskarfrø. Jeg har for øvrig prøvd både med og uten chiafrø, og begge deler fungerer kjempebra. Jeg synes brødet blir litte granne saftigere med chiafrø, men det er absolutt ingen krise å sløyfe dem hvis du ikke har chiafrø liggende.

Klem

#vegansk #brød #spelt #chiafrø #frø

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle