• Trude Fjugstad

Jordbærsyltetøy med chiafrø


Jordbærsyltetøy som du får kjøpt i butikken inneholder i likhet i med bringebærsyltetøy fargestoffet karmin (E120) som består av knuste lus. Derfor kan det være lurt å lage jordbærsyltetøy selv hvis man ønsker at det skal være vegansk. Det skader heller ikke at det er billig, inneholder masse bær og lite sukker. Og så smaker det fantastisk!

Oppskrift

500 g frosne jordbær 3 ss agavesirup 2 ss chiafrø Litt vanilje

1. Varm opp bærene på middels varme i en kjele. Rør godt underveis. 2. Mos bærene med en potetmoser til det er passe store klumper (avhengig av hva du liker). 3. Tilsett agavesirup (smak til) og la syltetøyet koke på lav varme i ca 5 minutter. 4. Tilsett chiafrø og kok i 15 minutter til. Syltetøyet vil nå tykne, men ettersom det tykner enda mer når det kjøles ned kan det virke litt tyntflytende. 5. Bland inn vaniljen. 6. Hell syltetøyet over i en liten glasskrukke og avkjøl. 7. Oppbevar lufttett i kjøleskapet i 1-2 uker!

Slik ser syltetøyet ut etter en natt i kjøleskapet! Perfekt konsistens!

Håper det smaker♥

Klem

#vegansk #jordbær #chiafrø

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com