• Trude Fjugstad

Bringebærsyltetøy med chiafrø


Har du hørt om karmin eller E120? Det er et fargestoff som tilsettes rødt syltetøy, og det er rett og slett knuste lus. Jeg vet ikke med deg, men jeg synes ihvertfall ikke det høres så fristende ut. Syltetøyet du får kjøpt i butikken inneholder i tillegg relativt lite bær, mye sukker og diverse andre tilsetninger som ikke bidrar med noe godt til kroppen din.

Heldigvis er det kjempelett å lage syltetøy selv! Det tar kort tid å lage, det er billig, det består nesten bare av bær og ikke noe tullball, det er stappfullt av næring, og det smaker fantastisk♥ Bringebær i seg selv er ganske søte, men med litt agavesirup blir syltetøyet perfekt søtt og chiafrø erstatter tykningsmidler og gir rikelig med protein og gode fettsyrer. Det hele toppes med litt vanilje - rett og slett fordi jeg elsker vanlije♥

Oppskrift

400 g frosne bringebær 3 ss agavesirup 2 ss chiafrø Litt vanilje

1. Varm opp bærene på middels varme i en kjele. Rør godt underveis. 2. Tilsett agavesirup (smak til) og la syltetøyet koke på lav varme i ca 5 minutter. 3. Tilsett chiafrø og kok i 15 minutter til. Syltetøyet vil nå tykne, men ettersom det tykner enda mer når det kjøles ned kan det virke litt tyntflytende. 4. Bland inn vaniljen. 5. Hell syltetøyet over i en liten glasskrukke og avkjøl. 6. Oppbevar lufttett i kjøleskapet i 1-2 uker!

Klem

#vegansk #bringebær #chiafrø #syltetøy

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com