• Trude Fjugstad

Sjokoladekuler med bringebær


Disse kulene er myke og seige og fungerer like bra som hverdagssnacks som til dessert! De har en fyldig og god smak av råkakao i kombinasjon deilig vanilje og et friskt tynt lag med bringebær. De er søte, men de er i tillegg fulle av fiber, sunt fett og antioksidanter. I tillegg tar de bare i underkant av en halvtime å lage inkludert frysing. Perfekt!

Oppskrift Ca 12 kuler, avhengig av størrelse

2 dl tettpakkede dadler, her har jeg brukt rotab-dadler 1 dl rå kako 0,5 dl kokosmasse 1 ss kokossukker 1 ts kokosolje Et dryss vanilje Litt salt

Frysetørkede bringebær til å rulle i, evt mer kokosmasse

1. Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til en jevn masse. Hvis deigen er veldig løs kan du tilsette litt mer kokos og kakao, og hvis den er tørr kan du tilsette litt mer dadler. Deigen blir aldri helt lik med slike kuler fordi råvarene varierer, så det er bare å prøve seg frem. Sett deigen i kjøleskapet slik at den får satt seg i noen minutter hvis den er for seig til å rulle ut med en gang. 2. Rull kuler i ønsket størrelse og sett dem i fryseren i ca 10 minutter. 3. Mos frysetørkede bringebær til et fint pulver. 4. Ha kulene i en bakebolle sammen med pulveret, og rist litt på bollen slik at pulveret fordeler seg godt. 5. Oppbevar kulene i kjøleskap eller i fryser og NYT!

Håper du ble fristet til å prøve disse!

Klem

#vegansk #kuler #kakao #bringebær #kokos #dadler

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle