• Trude Fjugstad

Myke sjokoladekuler med kokos


Disse kulene er de aller første jeg lagde, og de ble til for mange år siden. Da var det en venninne av meg på videregående som tipset om at hun hadde blandet dadler og kakao og rullet dem i kokos og at det ble kjempebra, men jeg ble umiddelbart skeptisk. Jeg hadde aldri vært borti dadler før (veldig rart å tenke på nå), og jeg trodde egentlig at dadler og svisker var det samme. Jeg kunne ikke forstå at de ingrediensene sammen kunne bli noe bra i det hele tatt!

Jeg prøvde meg frem med dadler og kakao, og jeg ble mildt sagt positivt overrasket! Kulene ble kjempebra, men jeg synes de manglet fylde, så da kom jeg på mandelsmør (som jeg nettopp hadde oppdaget på den tiden), og det ble prikken over i-en for disse myke og deilige sjokoladekulene! De inneholder masse rå kakao som er proppfullt av antioksidanter og gir en dyp sjokoladesmak, deilige og søte dadler, mandelsmør som en god fett- og proteinkilde, kokosmasse med sunne fettsyrer, og salt og litt vanilje som gir ekstra god smak!

Når man bruker dadler er det nesten umulig å bruke en eksakt oppskrift, for dadler kan være alt fra tørre til kjempemyke. Da jeg først lagde kulene brukte jeg medjool dadler som var relativt tørre, og da hadde jeg ikke i kokosmasse i selve deigen og måtte spe på med litt appelsinjuice. Da jeg lagde kulene med myke rotabdadler for noen dager siden måtte jeg tilsette litt mer tørt, ikke noe appelsinjuice, og jeg måtte la deigen stå i fryseren i ca 20 minutter før det var mulig å rulle kuler. Så trikset med disse kulene er altså å se an hvor myke dadlene er og bruke kokosmasse og appelsinjuice deretter. Myke dadler vil si mer kokosmasse, ingen appelsinjuice og litt tid i fryseren, og tørre dadler vil si ingen/lite kokosmasse, litt appelsinjuice (bruk denne til å justere konsistensen når du har blandet alt det andre), og du kan sannsynligvis rulle kuler med en gang!

Oppskrift

3 dl dadler, jeg har brukt rotab* 6 ss kakao 3 ss kokosmasse* 1 ss mandelsmør Et dryss vanilje Et dryss salt Litt appelsinjuice*

Kokosmasse til rulling

*se avsnittet over

1. Ha dadlene i en food processor og kjør til de er godt most. 2. Tilsett de resterende ingrediensene og kjør til en jevn masse. Juster konsistensen med kokosmasse og appelsinjuice. 3. Sett evt deigen i fryseren i noen minutter hvis den er veldig seig. 4. Rull kuler i ønsket størrelse i kokosmasse. 5. Nyt med en gang eller oppbevar i kjøleskapet eller fryseren!

Disse kulene har jeg testet på omtrent alle venner og familie, og ALLE liker dem! Så jeg tør å påstå at de er de perfekte sjokoladekulene♥

Klem

#vegansk #kuler #kakao #kokos #dadler

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle