• Trude Fjugstad

Bønnetaco


Nå har jeg testet noe nytt i tacoen! Vi har fått en fast fredagstradisjon med taco i sofaen foran tven, og gårsdagen var intet unntak. Vi har pleid å ha soyafarse i tacoen i det siste, men etter at en venninne introduserte meg for moste bønner med tacokrydder tror jeg faktisk at jeg foretrekker denne. Det er heller ingen hemmelighet at bønner er supersunt og metter godt, og jeg foretrekker tross alt å lage mat fra bunnen av. Uansett er det fint med litt variasjon!

Oppskrift

1 boks kidneybønner 2 fedd hvitløk 6 cherrytomater 1 ss tomatpuré 0,5 dl vann 2 ss spisskummin 3 ss næringsgjær (kan sløyfes) Pepper Chilipulver*

*du kan gjerne bruke fersk chili, men jeg tør ikke fordi det sitter igjen på fingrene så lenge, og chili i øyet er ikke noe godt!

1. Finhakk hvitløk og stek den i litt olje eller vann i en liten kjele.

2. Tilsett bønner, oppkuttede tomater, tomatpuré og vann. 3. Mos blandingen med en gaffel eller en potetmoser. 4. Tilsett krydder og smak til med pepper og chili. 5. Kok opp til vannet har trukket inn og du får en passe konsistens. Pass på å røre godt underveis slik at bønnemosen ikke svir seg fast i bunnen av kjelen. 6. Servér varm!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #taco #bønner

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com