• Trude Fjugstad

Sjokolade- og kokoskuler med knas


Disse kulene har alt - de er søte, crunchy og seige! Du kan spise dem som snacks lørdag kveld, men de er også perfekte som et lite mellommåltid på skole eller jobb. De inneholder ikke olje, og vil ikke derfor ikke smelte når du oppbevarer dem i romtemperatur (jippi)! De består derimot av kokos som gir deg sunne fettsyrer, dadler som bidrar med gode karbohydrater, kakao som er rik på antioksidanter og bokhvete som inneholder rikelig med protein og fiber.

Bokhvete er glutenfritt, og har ingenting med hvete å gjøre, så disse kan spises av de som har hvete- eller glutenallergi. Det var kulene til Funky Fresh Food som inspirerte meg til å ha bokhvete i sjokoladekulene, og det er så godt med litt knas!

Oppskrift Ca 25 små kuler

20 medjoul dadler 3 ss lønnesirup 6 ss kokosmasse + mer til å rulle kulene i 6 ss rå kakopulver 1,5 dl bokhvete Et dryss vaniljepulver En klype salt

1. Fjern steinene i dadlene og ha dem i en food processor sammen med lønnesirup. Kjør til du får en seig og jevn masse. 2. Ha oppi kokosmasse, kakaopulver, salt og vanilje og kjør til alt er godt blandet. 3. Hell gradvis bokhvete ned i deigen gjennom røret på toppen av food processoren imens du blander videre. 4. Når deigen er klar kan det lønne seg å sette den i kjøleskapet i 10 minutter slik at den blir lettere å rulle. 5. Ha kokosmasse på en tallerken og rull kuler i ønsket størrelse. 6. Oppbevar kulene i en boks i kjøleskapet og nyt når du måtte ønske!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #kakao #kokos #bokhvete #kuler

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle