• Trude Fjugstad

Sitronkuler med havregryn og mandler


Min kjære samboer elsker sitron, så da måtte jeg nesten prøve meg frem til en oppskrift på sitronkuler. Disse kulene er fulle av frisk smak, har en deilig myk konsistens, og passer perfekt som en liten hverdagsdessert eller som et mellommåltid. Vi spiste opp alle på en kveld, så jeg kan love at de er gode!

Oppskrift Ca 20 små kuler

12 medjool dadler 2 ss sitronsaft 1 dl kokosmasse 1 dl store havregryn 1 dl mandler Revet skall fra 1/2-1 sitron avhengig av hvor stor sitronen er og hvor mye sitronsmak du vil ha (jeg bruker fra en hel sitron)

1. Ha mandler og havregryn i en food processor og kjør til mandlene er hakket opp. Tøm dette over i en bakebolle eller lignende. 2. Ha dadlene og sitronsaften over i foodprocessoren og kjør til du har en nogenlunde jevn masse. 3. Tilsett knuste mandler og havregryn, kokos og revet sitronskall i food processoren. Kjør til du får en deig som ligner den på bildet over. 4. Sett deigen i kjøleskapet i ca 15 minutter slik at den får satt seg. Da blir den enklere å rulle! 5. Rull kuler i ønsket størrelse. Et tips er å ha litt fuktige hender, for da fester ikke deigen seg så lett. Du kan evt rulle kulene i litt kokos hvis du vil det! 6. Oppbevar kulene i kjøleskapet, eller spis dem opp med en gang!

Ha en flott uke videre og kos dere med deilig mat!

Klem

#vegansk #sitron #mandler #havre #kokos #kuler

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com