• Trude Fjugstad

Overnight oats


Overnight oats eller kjøleskapsgrøt er en evig favoritt hos meg! Jeg er mye på farten, og da er det greit med mat som er enkel å lage og som man lett kan ta med seg i skolesekken, og overnight oats er perfekt til det. Denne grøten er god og mettende og er rik på fiber og sunne fettsyrer. I tillegg gjør bær og vanilje den søt og god slik at den får litt dessertpreg - det er hverdagsluksus! Jeg lager som regel en porsjon hver kveld som jeg setter i kjøleskapet og tar med meg når jeg drar på yoga neste morgen. Da har jeg frokost til etter yogaen eller lunch til å spise på skolen. Overnight oats er også supert for deg som har dårlig tid om morgenen, for da kan du ha ferdiglagd frokost stående når du står opp av senga. Perfekt!

Oppskrift En porsjon

2 store ss store havregryn 2 store ss lettkokte havregryn 2 ss chiafrø 1 ss knuste linfrø 1 ts søtning, jeg foretrekker kokossukker Litt vanilje 2 dl mandelmelk Bringebær, blåbær, kokos, sjokolade eller annet til å toppe med

1. Ha alle de tørre ingrediensene i en liten krukke og bland godt

2. Tilsett mandelmelk og rør grundig. Det kan være lurt å røre noen ganger i løpet av de første fem minuttene slik at chiafrøene ikke klumper seg!

3. Tilsett ønsket topping og sett i kjøleskapet. Du kan evt sette grøten i kjøleskapet uten topping og heller ha det på når du skal spise det, men hvis du er på farten når du skal spise grøten er det greit å gjøre det med en gang!

4. La grøten stå i kjøleskapet over natten eller i et par timer og nyt!

Klem

#vegansk #havregrøt #havre #overnightoats #kjøleskapsgrøt #bringebær #chiafrø #mandelmelk

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com