• Trude Fjugstad

Mandelsmør


Mandelsmør er kjempegodt, utrolig sunt og kan brukes til så mangt! Det aller beste mandelsmøret lager du selv, og da kan du også justere konsistens og smak etter ønske. I tillegg er det mye billigere enn å kjøpe ferdig mandelsmør på butikken! Den eneste ingrediensen du trenger er mandler, og så trenger du en food processor som kan gjøre jobben for deg.

Mandler inneholder rikelig med sunt umettet fett, fiber og proteiner. De har et høyt innhold av vitamin E, riboflavin, og mineralene kalsium, magnesium, kobber og sink. Med andre ord er en porsjon mandler om dagen kjempebra for deg!

Jeg bruker mandelsmør på brød, når jeg baker og sammen med mørk sjokolade eller eplebiter. Også er det jo helt fantastisk å spise det med skje rett fra glasset!

Oppskrift

250 g mandler (eller så mye du ønsker å lage) Evt litt vanilje

1. Sett ovnen på 150 grader. 2. Ha mandlene på et stekebrett, og stek dem i ovnen i ca 20 minutter. Avkjøl. 3. Overfør mandlene til en food processor. Kvern mandlene, og stopp jevnlig for å dytte ned rester fra kantene av beholderen. 4. Kjør food processoren til mandelsmøret har blitt nokså rennende. Hvor lang tid dette tar kommer an på food processoren din. Det kan lønne seg å ta noen pauser underveis slik at maskinen ikke blir for varm. 5. Tilsett litt vanilje hvis du ønsker det og bland litt til. 6. Ha mandelsmøret over i et glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet.

Trikset er å ikke gi seg når mandelsmøret ser ut som det over. Det gjelder å ha tålmodighet og fortsette til mandelsmøret har blitt slik som på bildet under!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #mandelsmør #mandler

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com