• Trude Fjugstad

Knekkebrød med spelt, havre og rikelig med frø


Denne oppskriften kommer fra en kollega av mamma, og mamma har lagd dem til oss mange ganger. Jeg lagde disse for første gang i helgen, og det var faktisk mye enklere enn jeg trodde! Og de forsvinner fort, for det er så lett å gå rundt og knaske på dem...

Knekkebrødene er stappfulle av fiber og gir deg rikelig med sunne fettsyrer, proteiner og trege karbohydrater. Og viktigst av alt: de smaker helt nydelig! Jeg liker å spise dem sammen med litt most avokado og hummus. Prøv deg frem og se hva du synes er godt!

Oppskrift

4 dl grovmalt spelt eller rug 4 dl små havregryn 2 dl solsikkekjerner 1 dl linfrø 1 dl sesamfrø 7 dl vann En klype salt

1. Sett ovnen på 180 grader varmluft. 2. Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. 3. Tilsett vannet og rør godt. Tilsett evt litt mer vann hvis røren blir veldig tykk. 4. Hell røren utover to bakebrett med bakepapir og smør den jevnt utover. 5. Bruk en kniv til å dele røren opp i passe store biter. 6. Stek i 25 minutter med et brett oppe og et bred nede i ovnen. Pass på å åpne ovnen et par ganger underveis for å slippe ut damp! 7. Ta ut brettene og skjær opp bitene med kniv igjen hvis skillene har blitt utydelige. Sett brettene tilbake på motsatt plass. 8. Stek i 25-30 minutter til og husk å lufte litt underveis. 9. Ta brettene ut av ovnen og legg knekkebrødene over på en rist. Hvis noen av knekkebrødene er litt seige kan disse settes inn i ovnen i noen minutter til!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #knekkebrød #frø

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com