• Trude Fjugstad

Klassisk hummus


Hummus er i mitt hode supermat! Kikerter inneholder rikelig med fiber og protein, og er en god kilde til jern som mange kvinner har for lite av. Hummus kan brukes som pålegg, i wraps, i salater, til dipp og mye annet spennende. I tillegg er det billig og enkelt og lite tidskrevende å lage!

Mine tips til perfekt hummus - Bruk store og myke kikerter for at hummusen skal få en fløyelsmyk konsistens - Vær generøs med tahinien, det er denne som gir den gode karakteristiske smaken - Kjør food processoren lenge nok slik at hummusen blir skikkelig kremete - Tilsett vannet gradvis slik at du får justert konsistensen underveis - Dropp oljen! Min erfaring er at olje gjør hummusen tung, og jeg foretrekker å bruke tahini som fettkilde ettersom den gir mer smak og inneholder flere vitaminer og mineraler

Oppskrift

En stor boks kikerter 2 ss tahini 1/2 fedd hvitløk (evt 1 lite fedd) 1 ss sitronsaft 1 dl vann 1 ts paprikapulver En klype pepper

1. Skyll kikertene 2. Ha alle ingrediensene (minus ca halvparten av vannet) i en food processor og kjør! 3. Tilsett gradvis resten av vannet til du har ønsket konsistens 4. Ha hummusen over i en boks og oppbevar den i kjøleskapet

Jeg må alltid lage dobbel porsjon, for hvis jeg har hummus i kjøleskapet forsvinner den på null komma niks!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #hummus #kikerter

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com