• Trude Fjugstad

Hummus med soltørket tomat


Kombinasjonen av kikerter, soltørkede tomater og basilikum er helt fantastisk! Denne hummusen er fyldig, silkemyk og metter godt med masse proteiner og fiber. Soltørkede tomater er visstnok umami, altså den femte smaken ved siden av surt, salt, søtt og bittert, så forbered deg på en skikkelig smaksopplevelse!

Oppskrift

En boks myke kikerter 1 stor ss tahini 1 dl tettpakkede soltørkede tomater* 1-1,5 dl vann 2 ts tørket basilikum Salt og pepper

* De soltørkede tomatene jeg bruker har jeg kjøpt i en grønnsaksbutikk, og de ligger i vann i stedet for olje og er vakuumpakket. De er hele, og jeg brukte 12 stykker i denne oppskriften. Du kan også bruke soltørket tomat fra olje eller tørre som du bløtlegger i vann. Tilpass vannmengden etter hvordan tomater du bruker!

1. Skyll kikertene og ha dem i en food processor med resten av ingrediensene (spar litt av vannet).

2. Kjør food processoren til du har en jevn masse og juster konsistensen med vann. Smak til med salt og pepper. 3. Ha hummusen over i en lufttett boks og oppbevar i kjøleskapet slik at du kan nyte den når du vil!

Håper det smaker!

Klem

#hummus #kikerter #vegansk #tomat #soltørkettomat

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com