• Trude Fjugstad

Hasselnøttsmør


Å lage hasselnøttsmør er i realiteten helt likt som å lage mandelsmør, men andre ord er det veldig enkelt og tar kort tid. Jeg bruker som regel mandelsmør i hverdagen ettersom mandler er billigere (livet som student, haha), men enkelte ting blir bare ikke like godt uten hasselnøtt smør. For eksempel kan man bruke dette nøttesmøret til å lage sunt sjokoladepålegg, sjokoladekuler og fudge med skikkelig nougat-smak.

Oppskrift

250 g hasselnøtter (eller så mye du ønsker å lage) Evt litt salt

1. Sett ovnen på 150 grader. 2. Ha hasselnøttene på et stekebrett, og stek dem i ovnen i ca 15 minutter. Avkjøl. 3. Overfør nøttene til en food processor. Kvern hasselnøttene, og stopp jevnlig for å dytte ned rester fra kantene av beholderen. 4. Kjør food processoren til hasselnøttsmøret har blitt nokså rennende. Hvor lang tid dette tar kommer an på food processoren din. Det kan lønne seg å ta noen pauser underveis slik at maskinen ikke blir for varm. 5. Tilsett litt salt hvis du ønsker det og bland litt til. 6. Ha hasselnøttsmøret over i et glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet.

Klem

#vegansk #hasselnøtt #hasselnøttsmør

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com