• Trude Fjugstad

Granola med nøtter, frø og kokos


For noen år siden hadde jeg alltid en krukke med granola stående i skapet, men det siste året har jeg helt glemt å lage det! Og det er synd, for granola er jo så utrolig godt. I tillegg er det enkelt og lite tidskrevende å lage, det kan brukes alene, som topping på smoothie bowls eller sammen med kokosyoghurt, og det er utrolig næringsrikt. Nøtter og frø inneholder rikelig med sunne fettsyrer og proteiner. Kombinasjonen av kanel, vanilje og kokos gir en deilig smak, og lønnesirup gjør granolaen akkurat passe søt! Jeg har tatt utgangspunkt i DENNE oppskriften, og endret litt for å gjøre den min egen!

Oppskrift

2,5 dl små havregryn 2,5 dl store havregryn 1 dl mandler 1 dl valnøtter 1 dl solsikkefrø 1 dl gresskarkjerner 1 dl linfrø 1 dl kokosflak

1 ts kanel 1 ts vaniljepulver

1 dl vann 2 ss kokosolje 2 ss lønnesirup

1. Sett ovnen på 200 grader 2. Hakk mandlene og valnøttene i medium store biter 3. Bland alle de tørre ingrediensene inkludert kanel og vanilje i en stor bakebolle 4. Kok opp vannet. Løs opp kokosoljen og lønnesirupen i det varme vannet, og hel dette over den tørre blandingen 5. Bland det våte og det tørre godt og ha det over på et bakebrett 6. Stek midt i ovnen i ca 12 minutter. Vend litt på granolaen underveis 7. Avkjøl granolaen på brettet, og ha den over i en stor krukke

Nå kan du knaske granola slik den er eller kombinere den med mandelmelk eller noe annet som høres fristende ut! Enjoy!

Klem

#vegansk #granola #kokos #mandler #valnøtter #frø

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com