• Trude Fjugstad

Glutenfrie havrevafler


Når jeg er på hytta MÅ jeg alltid lage vafler! Det har vært tradisjon i familien siden vi først fikk hytta for over 16 år siden å spise vafler til lunch, men mammas vafler har jeg byttet ut med mine egne litt grovere og veganske vafler.

Disse vaflene er laget av havregryn og er glutenfrie og stappfulle av fiber. Havre er i utgangspunktet glutenfritt, men havregryn produseres i lokaler med gluten, så gå for glutenfrie havregryn hvis du er allergisk ettersom vanlige havregryn kan inneholde spor av gluten. Havre inneholder dessuten rikelig av et stoff kalt betaglukan som er vist å senke kolesterolet. På tross av at vaflene ikke inneholder egg blir de gode og sprø, og de holder seg godt sammen. Banan gir en søt smak uten å bli for dominerende, og du kan velge å tilsette litt ekstra søtning hvis du liker det. Jeg har testet vaflene på både pappa og kjæresten, og de er godkjente!

Oppskrift Ca 5 store og mektige vafler

7 dl havregryn 3 dl vann 3 dl mandelmelk 1 moden banan 1 ts bakepulver Evt 2 ss søtning (jeg foretrekker cane sugar, også kjent som rårørsukker) Olje til steking

1. Ha alle ingrediensene i en stor bakebolle og mos med en stavmikser til røren ser ut som den på bildet over. 2. Varm opp vaffeljernet, pensle med litt olje og fordel røre utover hele jernet. 3. Pass på å ikke åpne jernet for tidlig, for da kan vaflene skille seg, men stek dem til de er fine og gylne. 4. Avkjøl noen minutter på en rist. 5. Server med syltetøy eller noe annet godt!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #glutenfritt #vafler #havre

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com